Pályahasználati szabályzat

Pályahasználati szabályzat - Orczy Kalandpark


„MAGASLATI KÖTÉLPÁLYÁK” Használatának Szabályzata

1. A pályák területére engedély nélkül a belépés szigorúan tilos!

2. A kalandpályát mindenki saját felelősségére használja. A használat előtt Felelősségvállalási Nyilatkozatot köteles kitölteni, aláírni. (név, cím, elérhetőség)

3. A belépőjegy megvásárlásával minden felhasználó maradéktalanul elfogadja az Orczy Kalandpark Magaslati Kötélpályák Használatának Szabályzatát és Házirendjét. Személyzetünk jelenléte szavatolja az Ön biztonságos szórakozását, ezért bátran kérdezzen, amennyiben valamely akadálynál tanácstalan!

4. A pályák rendezett ruházattal, hajviselettel (hajgumi), az értékek (ékszerek, mobil telefon, pénz, stb.) biztonságos (zsebben, oldaltáskában, pénztárban) elzárásával használhatóak!

5. Kizárólag az Orczy Kalandpark (Új Liget Kalandpark Kft.) által biztosított egyéni védőfelszerelés használható a kalandpark területén, úgy, mint: beülő, sisak, kötél, kantár, karabiner, csiga. Minden elveszett, vagy a nem rendeletetés szerű használat miatt megsérült eszköz árát a használó köteles megtéríteni.

6. Egyéni védőfelszerelés nélkül a pályára fölmenni szigorúan tilos!

7. Az akadálypályán önbiztosító rendszert alkalmazunk.

8. Új szabály van érvényben! Pályahasználat és felügyelet az MSZ EN 15567-2:2015 szerint

Felügyelet:
- 6 éves kor alatt / 1 felügyeleti szint: olyan szituáció, ahol az oktató fizikálisan tud beavatkozni.
- 6-8 éves közötti / 2 felügyeleti szint: olyan szituáció, ahol az oktató tisztán látja a résztvevőt és szóban tud vele kapcsolatot tartani.
- 8 éves felettiek / 2-3 felügyeleti szint együttesen: olyan helyzet, ahol az oktató tisztán látja a résztvevőt és szóban tud vele kapcsolatot teremteni, valamint a 3 felügyeleti szinten az oktató megfelelő látótávolságban van és ezen felül szóban is be tud avatkozni.

A KÖVETKEZŐ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK ALKALMAZÁSA KÖTELEZŐ!

1. A felszerelést, használata előtt le kell ellenőriztetni az üzemeltető személyzettel!

2. Minden beülőt, amit a vendégek használnak, nem adhatnak kölcsön, és nem cserélhetik el másokkal, illetve nem vehetik le magukról! A le és felszerelést kizárólag az üzemeltető Személyzet végezheti! Ezzel kapcsolatban bármilyen szabálytalanságot, vagy rendellenességet észlel, kérjük, azt haladéktalanul jelezze az üzemeltető Személyzetnek, mielőtt a pályákat használná!

3. Egyéni védőfelszerelés nélkül a pályára felmenni szigorúan tilos!

4. Az Ön folyamatos biztonsága érdekében a karabinereket állandóan a biztosító drótkötélen lévő zöld-sárga jelzésre kell kapcsolni, a csúszó pályán a hagyományos csiga használatakor a csigát a piros jelzésre, illetve a karabinereket a csiga mögé kell kapcsolni,
az un. ökörszarvas csigánál a karabinereket a csiga két „szarvára” kell akasztani! A saját biztonságuk érdekében folyamatosan ellenőrizzék a felszerelést és a biztosító eszközök bezárt állapotát!

5. Akadályonként maximum 1 fő (résztvevő), platformonként maximum 3 fő résztvevő tartózkodhat egy időben!

6. A felszerelésekbe beleugrani, a biztosító kötél szintje fölé mászni szigorúan tilos!

7. A pályán menetiránnyal szemben elindulni, a pályáról leugrani tilos!

8. Lecsúszás esetén a hagyományos csiga használatakor a csigát és annak szárát, ökörszarvas csiga használatakor a csigát és a karabiner szárakat összefogva hajtjuk végre a csúszást!

9. A csigát a PIROS színnel jelzett kötélre csak akkor szabad föltenni, ha az előttünk csúszó személy már átért a következő platformra, stabilan áll, és átcsatolt a biztosító hurokba, majd csigáját levette.

10. Nekifutásból, beugrással csúszást indítani szigorúan tilos, balesetveszélyes!

11. A csúszás megkezdése után a csiga elé, a drótkötélre ráfogni, rákapni szigorúan tilos, balesetveszélyes!

12. Amennyiben nem használja a csigát, akkor azt a beülőhöz kell kapcsolni annak karabinerével.

13. A karabinereket szigorúan tilos egymáshoz illetve más tárgyakhoz ütögetni, azokat a biztosító szárakkal pörgetni stb. Amennyiben ilyet tapasztalunk szükséges a karabinerek selejtezése, azok árát a használó köteles megtéríteni.

14. Probléma (ijedtség, rosszullét, fáradtság, sérülés stb. esetén jelezzék azt az üzemeltető Személyzetnek, akik, ha szükséges, gondoskodnak az Önök biztonságos lehozataláról.

15. Minden személy, aki veszélyesen felelőtlenül viselkedik, és ez által veszélybe sodorja a többi résztvevőt, automatikusan kitiltjuk az Orczy Kalandpark területéről.

16. A játékok csak józan, felelősségteljes (alkohol, élvezeti szer nélküli) állapotban használhatóak.

17. A Pályaüzemeltetők bármilyen, általuk veszélyesnek ítélt helyzetet tapasztalva félbeszakíthatják, leállíthatják a Kalandpark, vagy valamely pálya üzemelését.

18. Esős, szeles, viharos időjárási körülmények esetén a pálya biztonsági okokból lezárásra kerülhet.

Egyéb kitételek:
1. Közös érdekünk a természet és környezet tisztaságának megóvása!
2. Tilos a Kalandpark egész területén a dohányzás!
3. A park területén elhagyott vagy ellopott tárgyakért nem vállalunk felelősséget!
4. A hangoskodás, kiabálás kerülendő!
5. A Kalandpark területén, a fokozott balesetveszély miatt, szaladgálni tilos!Budapest, 2016. január 1.
Orczy Kalandpark (Új Liget Kalandpark Kft.)

Eseménynaptár

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

2018...

Kedves Vendégeink! Köszönjük szépen az eddigi bizalmat és a rengeteg pozitív érzést és élményt, mellyel gazdagodhattunk általatok és Veletek az Orczy Kalandparkban. :) A jövőben az eddig megszokott lelkesedésünkkel, ám egy új helyszínen találkozhattok majd velünk... Várunk Benneteket a Tisza-tónál. :) Kalandsziget-Tiszafüred ;) Szeretettel és lelkesedéssel üdvözöl Benneteket: az Új Liget Kalandpark Kft. lelkes Csapata :)
 

Galéria

31400217611464439094.jpg
 

Kalandpálya építés!

99321851091467094452.jpg
Vállaljuk kalandparkok, kalandpályák, extrém sport létesítmények, mobil kalandpályák, otthoni kalandelemek, lombkorona faházak, földi akadálypályák tervezését, építését, a játékokhoz szükséges engedélyek beszerzését, az üzemeltetéshez szükséges dokumentációk előkészítését és szakmai tanácsadást nyújtunk a kalandpályák üzemeltetése terén.
 

Orczy Adventure Park

61732155661467094506.jpg
Do you look for an adventure and everything it involves Outdoor activities all in downtown Budapest! Come and test yourself in the best outdoor adventure park facility!
 

Orczy Kalandpark Blog

76637532061478538455.png
2018...
Kedves Vendégeink! Köszönjük szépen az eddigi bizalmat és a rengeteg pozitív érzést és élményt, mellyel gazdagodhattunk általatok és Veletek az Orczy Kalandparkban. :) A jövőben új helyszínen találkozhattok majd velünk. Várunk Benneteket a Tisza-tónál! :) Kalandsziget-Tiszafüred ;) Szeretettel és lelkesedéssel üdvözöl Benneteket: az Új Liget Kalandpark Kft. lelkes Csapata :)